Wist u dat uw internet browser is verouderd?

Uw browser is verouderd en niet compatibel is met onze website. Een lijst van de meest populaire web browsers vindt u hieronder.

Klik op de icoontjes om naar de download pagina te gaan

Mokki

MOKKI is een conceptstore die gespecialiseerd is bubble tea, maar ook in biologische thee (op kruidenbasis), diverse koffiespecialiteiten en koude dranken, met een ’to go’ mogelijkheid.

Bubble tea is een verzamelnaam voor op thee gebaseerde ijskoude drankjes met verschillende toppings, zoals tapioca, jelly’s en popping boba’s. Bubble tea, ook wel gekend als BOBA tea, is een op thee gebaseerd drankje afkomstig uit Taiwan. Het is non-alcoholisch en bevat geen koolzuur. Dit heerlijk drankje werd eind jaren 80 uitgevonden in Taiwan en is nog steeds immens populair. Deze trend waaide al snel over naar andere delen van Azië, Amerika en het Verenigd Koninkrijk, en nu zet hij ook verder door in Europa. In elke grote stad vind je tegenwoordig wel een bubble tea zaak. Nu dus ook in Veenendaal!

Er bestaan 2 soorten bubble tea: op basis van melk (de traditionele versie) en op basis van fruit, respectievelijk milky bubble tea en fruity bubble tea genoemd.

Tapioca parels zijn een 100% natuurlijk product gemaakt van cassave, met een ‘chewy’ textuur. De popping boba’s hebben een gelatine achtig laagje en zijn gemaakt van agaragar zeewier met binnenin vruchtensap. De bubbles zijn redelijk groot in omvang, ongeveer 1 cm in diameter, wat maakt dat een extra breed rietje nodig is om te kunnen drinken.

Verder verkopen wij luxe gebakjes, tosti’s, theeverpakkingen, merchandise, cadeaubonnen en mochi ijs.

Mochi ijs zijn zoete balletjes die worden gemaakt van een speciale soort Japanse, kortkorrelige kleefrijst. De rijst wordt gestoomd en daarna helemaal fijngestampt tot een gladde, kleverige massa. In veel Aziatische landen houdt men van taaie structuren waar we in Nederland vaak even aan moeten wennen. Maar als je eenmaal gewend bent, gaat er een wereld voor je open.  Op warme dagen is mochi ijs een verkoelende uitkomst. Hierbij wordt het kleefrijstdeeg simpelweg gevuld met ijs, welke smaak je ook maar wil. Door de koude temperatuur wordt het deeg iets steviger. De combinatie met het zachte ijs aan de binnenkant is magisch!

Kom eens langs in ons knusse winkeltje en proef o.a. de diverse smaken van bubble tea, (h)eerlijke theevarianten en huisgemaakte gebakjes!

Foto Zara: Marco Diepeveen/De Rijnpost.nl

Winkelcentrum De Scheepjeshof

Kom ook gezellig funshoppen, kleding scoren, je haar laten stylen, lunchen of een reis boeken in winkelcentrum De Scheepjeshof in Veenendaal. Vanuit de ruime parkeergarage kan je comfortabel overdekt winkelen. De Scheepjeshof is ook voor mindervaliden uitstekend toegankelijk en voorzien van prima faciliteiten zoals keurig verzorgde toiletten. Voor al je dagelijkse boodschappen. Voor dames- heren- en kindermode, schoenen en accessoires. Voor al je praktische benodigdheden. En voor alles wat het leven extra leuk maakt: kom naar De Scheepjeshof.

Lees meer

Winkelcentrum De Scheepjeshof

info@descheepjeshof.nl

Postbus 42
3900 AA Veenendaal